banner

Welkom bij Mayrkuur Shagall

Een woordje uitleg over de behandelingen

De orgaanmassage of Chi Nei Tsang betekent letterlijk “levensenergie in de organen”.
Deze ontgiftende buikmassage herstelt de energie en balans in het lichaam.
Chi Nei Tsang vertrekt vanuit de navel omdat hier het energiecentrum ligt van alles wat verwerkt wordt : voeding, emoties en gedachten.
Spanningen, zorgen en stress stapelen zich soms op en worden te weinig afgevoerd.
Na een orgaanmassage wordt de buik zacht en soepel, wat zorgt voor een ontspannen gevoel. De bloedcirculatie verbetert alsook het lymfesysteem en de energiestroom.
Deze massage is deugddoend zowel voor kinderen als volwassenen.
Mayrkuur Shagall orgaanmassage

Zoals het DNA, de genen van je ouders en grootouders, doorgegeven wordt aan een kind, zo worden ook bepaalde ‘familiesystemen’ doorgegeven. Dit komt omdat om ons heen een energie is, ook wel het morphogenetisch veld (M- veld) genoemd. Ook iedere familie heeft een eigen M-veld, ook wel familiesysteem genoemd. Dit geldt ook voor organisaties, teams, bedrijven…..

Via het werken met opstellingen gaan we contact maken met dit wetend veld van de familieziel.

Daar zit een bron van informatie die vanuit ons onbewuste naar boven komt. We krijgen zicht op de blinde vlekken, diepe pijn, patronen, op zaken die we meedragen uit vorige generaties....

Aan de hand van die inzichten werken we verder naar transformatie. Het is een krachtige techniek om oude stukken die niet bij jou horen, op te ruimen. Het is zelfs mogelijk om een stuk van het   M-veld wat jij hebt overgenomen, terug te geven aan diegene waar het vandaan komt en waardoor jij ontlast wordt en je vrijer kan voelen.

In een opstelling stel je dus een deel van je leven op waarmee je momenteel worstelt. Een thema dat energie van je vraagt. Dit kan een angst, verstrengeling, onrust, spanningsveld, doelstelling, verlangen.... zijn. Opstellingen maken zichtbaar hoe jouw doen en laten, die je nu ervaart op onbewust niveau, bepaald en beïnvloed wordt door oude verbindingen en verstrikkingen. Ze helpen je los te komen van oude ballast om in vrijheid je eigen nieuwe pad te kiezen. De geblokkeerde energie kan opnieuw vrij stromen en jouw helpen om het beste uit jezelf te halen en jouw leven onbevangener te leven.

POPOLOGIE
familieopstelling foto1 familieopstelling foto 2

Mijn medium om die informatie te verwerken zijn poppetjes. We gaan de inzichten visualiseren. Naargelang het verhaal vordert, bewegen we de poppetjes mee en krijgen we nieuwe inzichten. Deze leiden ons naar de verandering. We gaan niet mentaliseren maar werken met info die diep vanuit de buik komt. Het wordt dus een verhaal waar je ego niet kan in tussenkomen.

Alles wordt bekeken vanuit iemands context. Niet alleen de feiten worden gezien maar ook het gedrag, de manieren om te overleven en de mechanismen van afweer. Tot in de diepste kern wordt verder nog duidelijk wat bepaalde gebeurtenissen tussen mensen hebben gedaan op gebied van veiligheid, hechting, vertrouwen en betrouwbaarheid.

Transpersoonlijke counceling: specialisatie familieopstellingen.

Voetreflexologie is een natuurlijke behandelingswijze waarbij verschillende reflexzones op de voet worden bewerkt. Het is gebaseerd op het principe dat alle lichaamsdelen en organen in verbinding staan met plaatsen op de voeten : de reflexzones.  Door het geven van druk of een prikkel op een bepaalde zone van de voet ontstaat een reactie in het lichaam. Het stimuleert het zelfherstellend vermogen, zo kunnen bepaalde klachten verminderen en zelfs volledig verdwijnen.
Voetreflexologie brengt het lichaam op een natuurlijke wijze in evenwicht en vermindert stress en spanning.
Integrale voetreflexologie kan het meest succesvol zijn als er tegelijkertijd aandacht wordt gegeven aan voedings- en leefgewoonten, emotionele en mentale gemoedstoestanden.
Het is een aangename relaxerende behandeling die ook preventief kan aangewend worden.
Voetreflexologie :

  • Verbetert de circulatie
  • Is een unieke methode ter preventie en ondersteuning van je gezondheid
  • Zuivert het lichaam van toxines en onzuiverheden
  • Zorgt voor een diepe ontspanning
  • Brengt je lichaam opnieuw in balans
Mayrkuur Shagall voetreflexologie
De relaxatie massage is een manuele massage van de rug, de benen, het hoofd, de armen, de handen, de buik en de voeten.
Bij deze massage wordt er druk uitgeoefend op spieren en bindweefsel via een reeks bewegingen die o.a. bestaan uit strijken, wrijven en kneden. Je huid, spieren en bindweefsel worden soepeler, spierspanningen verdwijnen.
De relaxatie massage verbetert de doorbloeding en de lymfe wordt gestimuleerd.
Deze massage, waarbij olie wordt gebruikt, zorgt voor een diepe ontspanning. Achteraf voel je je bewuster van je lichaam als één geheel. Het evenwicht wordt hersteld. Het is een prachtige manier om even tot rust te komen.
Je hoeft geen pijnklachten te hebben om een massage te ondergaan.
Even tijd nemen voor jezelf om te ont-haasten en te genieten
Op adem komen met een diepe en helende relaxatie.
Je batterijen opladen en terug thuis-komen in je lichaam.
Mayrkuur Shagall lichaamsmassage
 

De Shell-massage is een overheerlijke warmte massage die een zeer diepe ontspanning geeft. Deze massage wordt uitgevoerd met gepolijste schelpen uit de Filippijnen die gevuld worden met een lavasubstantie, dit is een soort vulkanische klei, die in combinatie met zeewater en mineralen warmte afgeeft.
Bij deze worden spierknopen weggemasseerd, drukpunten behandeld, het kalmeert het zenuwstelsel en bevordert de bloed- en lymfecirculatie.
Mayrkuur Shagall Shell massage

Laat je meevoeren in deze exotische ervaring. De bamboe-massage is een nieuwe massagetechniek waarbij gebruik gemaakt wordt van verwarmde houten bamboestokken.

Deze stokken werken als verlengstuk van de handen, voorarmen en ellebogen en versterken hierdoor de uitgevoerde handelingen. Deze massage geeft een ontspannend gevoel maar is tegelijkertijd ook stimulerend, met name het verbetert de bloedsomloop, de afvoer van de afvalstoffen, geeft verlichting van krampen en triggerpoints, het bestrijdt pijnlijke, vermoeide spieren.

Bij nagenoeg iedereen staat de atlas asymmetrisch.

Dit draagt dan weer bij aan symptomen zoals

migraine, nek- en schouderpijn, rugpijn, pijn in het heup- en/of kniegewricht tot en met holvoeten en hamertenen.
De  methode die ik toepas, bestaat uit een specifieke diepe massage met vibreerstift van de bovenste nekspieren die structurele correctie bevordert en door triggering van het autonome zenuwstelsel oude disbalans op celniveau opruimt.

Deze behandeling bestaat doorgaans uit een tweetal sessies met een viertal weken tussentijd. Na verloop van tijd verbetert de algehele conditie beter en de immuniteit neemt toe.
Daarnaast is deze methode vooral preventief en wordt daarom best zo vroeg mogelijk toegepast bij kinderen, zeker na een moeilijke geboorte.

Craniosacraal therapie behoort tot de osteopathie.  Het is een zachte therapie dat een diepgaande invloed heeft op het fysisch, psychisch en emotioneel welbevinden.
 
Deze subtiele manuele therapie waar de schedel (cranium) en het heiligbeen (sacrum) centraal staan herstelt het natuurlijk vermogen tot zelfgenezing, versterkt het immuniteitssysteem en brengt balans in het centraal zenuwstelsel.    
 
Craniosacraal therapie richt zich op het losmaken van blokkades binnen het Craniosacraal systeem, zodat de soepelheid en de bewegingsvrijheid ervan worden hersteld en het systeem zijn natuurlijk ritme kan terugvinden. Hierdoor wordt de gezondheid ondersteund en de vitaliteit binnen het lichaam verhoogd.
 
 
Hoe kunnen klachten ontstaan?
 
Alles wat een mens overkomt in het leven op fysiek of emotioneel gebied, heeft een weerslag op het lichaam. De gevolgen van stress, ziekte, operatie, het geboortetrauma, de opvoedingsperiode, ongevallen (groot of klein), ongezonde voeding, maar ook gevoelens van pijn, woede en angst die ons overkomen, worden ergens in ons lichaam opgeslagen onder de vorm van spanning. Hierdoor ontstaat een druk op het craniosacraal systeem, waardoor beperkingen of blokkades ontstaan en het natuurlijk zelfhelend vermogen van ons lichaam wordt verzwakt. Dit heeft rechtstreeks effect op het functioneren van het zenuwstelsel en kan zich na verloop van tijd gaan uiten in uiteenlopende klachten van fysieke en/of emotionele aard. Door het mechanisme van druk en tegendruk is het ook mogelijk, dat de oorsprong van de klacht ergens anders in het lichaam zit, dan daar waar het zich manifesteert.
 
 
Wie kan baat hebben bij craniosacraal therapie?
 
Mensen die te kampen hebben met volgende problematieken:
 
energiegebrek, hyperactiviteit, rusteloosheid, stress, depressie, emotionele spanning, hoofdpijn, migraine, slapeloosheid, oorsuizingen, bekkeninstabiliteit, kaakproblemen, oogproblemen, nek- en schouderpijn, rugpijn,  hernia, sinusitis, hoge bloeddruk,  klachten na een whiplash, verkleving van het bindweefsel, maag- en darmklachten, reflux, hormonale problemen, CVS, MS, chronische pijn, burn-out, dyslexie, astma, leermoeilijkheden en concentratiestoornissen, rouwproces, traumaverwerking en angsten.
 

De lymfedrainage wordt uitgevoerd volgens de Dr. Vodder techniek.
Ons lichaam bestaat uit 75% vocht. Dit vocht bevindt zich overal in ons lichaam, in en rondom de lichaamscellen, de bloedbaan, lymfebanen en in de hersenen. Ons lichaam is in evenwicht als deze waterhuishouding in goede conditie is. De lymfe is één van de vochten en vervult een voedende, zuiverende en drainerende rol. Bij  de manuele lymfedrainage wordt ritmisch een heel zachte, pompende druk uitgeoefend op de lymfeklieren en lymfebanen.
 

Een Indische oliemassage die bestaat uit zachte, vloeiende, ritmische bewegingen met de hele handpalm die bedoelt zijn om lichaam en geest samen te laten smelten en de olie in te laten werken in het lichaam.

Osteopathie is een volwaardige manuele geneeswijze die berust op een grondige kennis van het menselijke lichaam en waarbij het herstel van de beweeglijkheid van verschillende lichaamsstructuren centraal staat.
 
 
Belangrijke principes binnen de osteopathie
 
De mens is één geheel
 
 
Het belangrijkste principe binnen de osteopathie, is dat we het menselijk lichaam in zijn geheel gaan bekijken. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van de klacht bij de patiënt. Vaak bevindt de oorzaak zich niet op de plaats waar de klacht of de pijn zich manifesteert, vandaar dat de osteopaat zich op het ganse lichaam focust en niet enkel op de pijnzone. 
 
De osteopaat werkt op 3 systemen die elkaar beïnvloeden:
 

  • het pariëtale systeem: spieren, gewrichten, ligamenten, kapsels, …
  • het viscerale systeem: de organen en de bindweefselvliezen eromheen
  • het cranio-sacrale systeem: de hersenen (vliezen), de schedel en het heilig been

 
Leven is bewegen
 
Elk deel in ons lichaam moet beweeglijk zijn om goed te kunnen functioneren. We vinden dit zeer normaal voor onze spieren en gewrichten, maar we staan er veel minder bij stil dat het eveneens belangrijk is dat de beweeglijkheid van onze organen, ons bindweefsel, onze bloedvaten en zenuwen optimaal moet zijn. Al deze bewegingen beïnvloeden elkaar, vandaar dat het niet abnormaal is, als een bepaald onderdeel van ons lichaam een beperkte beweeglijkheid ondervindt, dat dit op een andere plaats in ons lichaam klachten kan veroorzaken. Bewegingsverliezen- en/of beperkingen kunnen veroorzaakt worden door een ongeval, ziekte, stress, geboortetrauma of slechte voedingsgewoonten. 
 
 
Het zelfgenezend vermogen
 
 
Het menselijk lichaam bezit een zelfgenezende kracht, dat door verschillende oorzaken (ongeval, ziekte, …) kan verstoord raken. Op het moment dat dit compensatiemechanisme niet meer optimaal werkt, verliest het lichaam aan zelfgenezende kracht en kunnen er klachten ontstaan. Het lichaam is zelf niet meer in staat om zich aan te passen aan de klacht of het probleem. Wanneer je als osteopaat de bewegingsbeperkingen gaat behandelen, wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam opnieuw gestimuleerd. Zo is het lichaam opnieuw in staat zichzelf te herstellen.
 

De Shiatsu-aanraking gebeurt met toegewijde aandacht. Op zoek naar een energetisch evenwicht wordt er druk gegeven met de duimen, en handpalmen. 
Shiatsu is voelen en luisteren. Het in beweging brengen van de helende kracht van ons lichaam.  Er ontstaat een diepe relaxatie en revitalisatie, waardoor lichamelijke, emotionele en mentale spanningen verlichten of verdwijnen.

Door het drukken op en het masseren van meridianen en accupunctuurpunten stimuleren en balanceren we het lichaam naar gezondheid en helpen we het ontgiftingsproces. Shiatsu komt voort uit een lange en rijke Oosterse natuurlijke geneeskundige traditie en wordt op een futon (katoenen mat) op de grond op de kledij gegeven.  Zo kan de beoefenaar beter vanuit de buik (hara) werken wat een voorwaarde is om een aangenaam contact te verwezenlijken.

Massage vermindert spierspanning en zorgt ervoor dat men trager gaat ademhalen waardoor een kalmerend effect verkregen wordt.
Alle spieren worden stuk voor stuk stevig behandeld (je kan zelf aangeven hoe stevig je de massage wil).
Door het algemeen gevoel van welbehagen verdwijnt de stress en kan het lichaam weer nieuwe, positieve energie opdoen.

In de kinesitherapie gaan we mensen helpen die beperkt geraakt zijn in hun functioneren. Deze beperkingen kunnen van spierskeletale, zenuwfysiologische, respiratoire, cardiovasculaire of psychomotorische aard zijn. De kinesitherapeut tracht deze beperkingen op te lossen door gebruik te maken van oefentherapie, fysische therapie en andere specialisaties.

Is een intense warmte massage met “hete” lavastenen. De warme stenen zorgen voor een diepe ontspanning en verwennen zo uw lichaam, voert de afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans, maar bovenal is het puur genieten.

Een goede voetverzorging kan voetproblemen voorkomen of verminderen. Heb je last van eeltvorming, een kalknagel, een ingegroeide nagel, een likdoorn,….of heb je diabetes? Leg je voeten in de handen van onze pedicure.

Japanse Gezichtsmassage is traditionele Japanse kunst  en  behandelt de schouderzone, nek, gezichtshuid, gezichtsspieren, Qi-energie van het ganse lichaam, brengt Uw psychologische conditie in balans.
De meridianen (energiebanen) op de schouderzone en het gezicht worden gestimuleerd alsook de acupunctuurpunten (tsubo’s). Daardoor kan men bepaalde schouder- en gezichtsproblemen behandelen, overspannen weefsel losmaken, rimpels voorkomen, gifstoffen verwijderen, spanningen loslaten …
 

Is een therapie waarbij de dikke darm over de gehele lengte met gezuiverd water gereinigd wordt.
Het water komt met een lage druk uit een toestel via een cannule heel rustig de darm binnen en wordt zo ook weer afgevoerd.
Het water krijgt de kans om zich goed tussen de darmplooien te bewegen.
Speciale massagetechnieken bevorderen het losmaken van de aangekoekte ontlasting, lucht en slijmresten tussen de plooien.

Meer informatie kun je vinden op http://www.darmspoeling-colonhydrotherapie.be/
 

Vunkuwa is geboren uit duizenden jaren oude technieken van healing en natuurlijke geneeswijzen, begonnen in Afrika door zijn bewoners. Het ritme van de ademhaling, de connectie met moeder natuur,  is erg belangrijk ! Dit in combinatie met krachtige, diepgaande massagetechnieken brengt je in energie terug in balans.
 

Een massage met warme kruidenbuiltjes, die bestaan uit zowel reinigende, activerende als ontspannende kruiden met een krachtige, helende werking die lichaam en geest helpt te ontspannen en diep te reinigen.

Peeling (de dode huidcellen worden verwijderd,de doorbloeding gestimuleerd).

De huid krijgt een mooie uitstraling en voelt zacht en soepel aan.

De pakking met de gele klei.

Ontgiftend en vermagerend met de essentiele olien van eucalyptus, citroen, cypres en sinaasappel.

Aan te raden bij spataders en maakt het weefsel compacter.

De behandeling houdt in: Peeling-douche-pakking half uurtje laten inwerken – douche.

Een zeer professionele oliemassage, met een zeer eigen techniek, warm, intens, stevig, compleet, gevarieerd en oprecht.
Hij brengt een coctail van shiatsu, deep tissue en relaxerende massage, en speelt hierbij à la tète du client in op de persoonlijke noden en individuele behoeften van de klant, een topmasseur met ruim 20 jaar ervaring.

Aangeboden behandelingen

Ontspannende massage
Gezichtsbehandeling met rugmassage volgens Phytobiodermie
Relaxatie massage
Orgaanmassage
Japanse nek, schouder- en gezichtsmassage
Acupunctuur
Colonhydrotherapie
Atlasbehandeling
Shell-massage
Bamboe-massage
Stoelmassage
Oorkaarsen
Neem contact op